Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Κορδώσης, Στέφανος
Συγγραφέας (Author) Επιμελητής (Editor)

Ο Στέφανος Κορδώσης διδάσκει στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Black Sea & Eastern Mediterranean Studies, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών) ως Ακαδημαϊκός Συνεργάτης/Υπότροφος και είναι Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι διδάκτορας ιστορίας και πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Θεωρία Στρατηγικής.

Έχει διδάξει στο Παν/μιο Δυτικής Ελλάδας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και στο Institute of Middle Eastern Studies του Northwest University, στην πόλη Xi’an της Κίνας. Το 2017 έλαβε υποτροφία ακαδημαϊκής αριστείας από το Ίδρυμα Fulbright, με την οποία πραγματοποίησε βιβλιογραφική έρευνα στο Παν/μιο της Πενσυλβάνια (University of Pennsylvania), στο Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών και υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Παν/μιο Ιωαννίνων και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Βιβλιογραφική έρευνα έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα αλλά και στο King’s College και στο School of Oriental and African Studies του Παν/μίου του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα στην επαρχία Shaanxi, την Εσωτερική Μογγολία (Xilinhot) και το Xinjiang (Ουρούμτσι και Τουρφάν) και σειρά διαλέξεων για την ιστορία της Ασίας και των σχέσεων με τον Ελληνικό κόσμο στην Ελλάδα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Παν/μιο Πελοποννήσου) και στο εξωτερικό (Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών και Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, Jiangxi University στη Nanchang, Northeast Normal University στη Changchun και στο Institut fur Byzantinistik und Neograzistik der Universitat Wien). Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Μ. Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Κύπρος) και είναι μέλος της ομάδας "Knowledge Exchange and Academic Cultures in the Humanities: Europe and the Black Sea Region, late 18th - 21st Centuries" (Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 734645).
Συνεργάστηκε με...
2017, Karpov, Sergei P. (Karpov, Sergei P.), Ιστορία της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, , Karpov, Sergei P., Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών Ιστορία της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας
Karpov, Sergei P.
Συγγραφέας
Krichevskaya, Evgenia
Μεταφραστής
Ευσταθίου, Αγγελική
Μεταφραστής
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα