Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Σταυρούλα Δεκούλου - Παπαδημητρίου
Συγγραφέας (Author)

Η Σταυρούλα Δεκούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. H μεγάλη της αγάπη για τη γραφή ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όπου μικρές ιστορίες της δημοσιεύονται σε περιοδικά της δεκαετίας του \'90.

Ποιήματα, διηγήματα και παραμύθια της έχουν αποσπάσει πρώτα και δεύτερα βραβεία, σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σοβαρών πνευματικών φορέων. Έχει διατελέσει μέλος κριτικών επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ συνεργάζεται με πλήθος εκδοτικών οίκων γράφοντας κριτική ποίησης και λογοτεχνίας. Ζωγράφοι έχουν εμπνευστεί από τα ποιήματά της και έχουν δημιουργήσει πίνακες με θέμα τη γραφή της ενώ δυο τραγούδια της έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικό Ξενοφώντα Τσίτο και παρουσιαστεί σε μουσικοποιητικές βραδιές. Δημοσιεύει στα λογοτεχνικά περιοδικά: Νέα Αριάδνη και Κελαινώ, στη λογοτεχνική εφημερίδα Νουμάς ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ανθολογίες, λευκώματα και ημερολόγια με ποιήματα ή διηγήματά της. Παραμύθια της έχουν δραματοποιηθεί και διδάσκονται σε παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Πρόσφατα ποιήματά της μεταφράστηκαν στα αγγλικά και φιλοξενήθηκαν στην τρίγλωσση ποιητική ανθολογία της Παναγιώτας Χριστοπούλου Ζαλώνη, Mes Ami, από τις εκδόσεις Βεργίνα, που ταξίδεψε σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Το 2016 βραβεύτηκε από τον όμιλο Ξάστερον με το βραβείο Φέρελπις Ποιήτρια της Χρονιάς. Η πρώτη της ποιητική συλλογή Στον Αστερισμό του Ιβίσκου, από τις εκδόσεις Βεργίνα, βραβεύτηκε το 2019 ως βιβλίο της χρονιάς από τον Όμιλο Ξάστερον και τον Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων).

Κριτική για την ποίησή της έχουν γράψει, ο αείμνηστος Μιχάλης Σταφυλάς (πεζογράφος, εκδότης του περιοδικού «Πνευματική Ζωή»), Κώστας Καρούσος (πρόεδρος της ΕΕΛ), Καίτη Λειβαδά (εκδότρια του περιοδικού «Νέα Αριάδνη»), Γιάννης Νικολόπουλος (Ποιητής, εκδότης της λογοτεχνικής εφημερίδας «Νουμάς»), ο Λάσκαρης Ζαράρης (ποιητής, συγγραφέας, μέλος της ΕΕΛ) και άλλοι καταξιωμένοι λογοτέχνες.

Δημοσιεύσεις της εκτός από τα περιοδικά θα βρείτε στη σελίδα της στο Facebook, στο blog της ~λογισμών αραξοβόλι~ και στο ιστολόγιο τέχνης και πολιτισμού koukidaki.gr όπου αρθρογραφεί ως μόνιμος συνεργάτης.

Είναι μέλος του Ομίλου Ξάστερον, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων, Συλλόγου Μουσικής, Λόγου, Τέχνης και Φιλοσοφίας Λίνος, του καλλιτεχνικού σωματείου Έλευσις και Υδράνη και του εικαστικού συλλόγου mta – art.

Ως επαγγελματίας υγείας εδώ και είκοσι χρόνια η δράση της έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και στόχος της είναι η διατήρηση της υγείας και της ευτυχίας στους ανθρώπους. Θεωρεί πως τα ταλέντα είναι δώρα που πρέπει να εκταμιεύονται και να επιστρέφουν όπου υπάρχει ανάγκη. Για τον λόγο αυτό και τα έσοδα από τις πωλήσεις των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών της δράσεων αποδίδονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σκοπούς. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της πρώτης της ποιητικής συλλογής αποδόθηκαν στο Άλμα Ζωής για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Συνεργάστηκε με...
2019, κ.ά. (et al.), Επί των ανθέων..., Ευ... Ποίηματα και Ευ... Λογήματα, Συλλογικό έργο, 24 γράμματα Επί των ανθέων...
κ.ά.
Συγγραφέας
Πόπη Μπαλαμώτη-Σπιτά
Συγγραφέας
Καρούσος, Κώστας Γ.
Συγγραφέας
Αναστασία Ν. Μαργέτη
Συγγραφέας
Δημήτρης Π. Κρανιώτης
Συγγραφέας
Καραμανλή, Νατάσσα
Συγγραφέας
Σάλτας, Θανάσης
Συγγραφέας
Όλγα Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου
Συγγραφέας
Καλκάνη, Ελένη Δ.
Συγγραφέας
Συλλογικό έργο
Συγγραφέας
Σαμιωτάκης, Αντώνης
Ανθολόγος
Παναγιώτα Αργυροπούλου - Παπαδοπούλου
Συγγραφέας
Γιαννοπούλου, Αγγελική
Συγγραφέας
Φωτεινή Γεωργαντάκη - Ψυχογυιού
Συγγραφέας
Αντώνης Θαλασσέλης
Συγγραφέας
2020,  (), Mes amis, Poésie, Συλλογικό έργο, Βεργίνα Mes amis

Συγγραφέας

Συγγραφέας
Άγγελος Μαρίνος
Συγγραφέας

Συγγραφέας
Φατούρου, Λένα
Συγγραφέας
Γιάννης Κ. Τσώλης
Συγγραφέας
Ζαλώνης, Αντώνης
Μεταφραστής
Dragolovic, Dragan
Συγγραφέας
Παναγιώτα Χριστοπούλου - Ζαλώνη
Συγγραφέας
Κουμπάτης, Ντίνος Σ.
Συγγραφέας
Συλλογικό έργο
Συγγραφέας
2021, Άγγελος  Μαρίνος (), Τρόφιμος 12519, , Δεκούλου - Παπαδημητρίου, Σταυρούλα, Βεργίνα Τρόφιμος 12519
Άγγελος Μαρίνος
Συγγραφέας
2022, Άγγελος  Μαρίνος (), Πρόσφυγες. Ορφανοί όπου γης, , Δεκούλου - Παπαδημητρίου, Σταυρούλα, Βεργίνα Πρόσφυγες. Ορφανοί όπου γης
Άγγελος Μαρίνος
Επιμελητής
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα