Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Χίλιος, Δημήτρης
Chilios, Dimitris
Συγγραφέας (Author)

Ο Δημήτρης Χίλιος γεννήθηκε στο Επιτάλιο της Ηλείας το 1960. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά. Κατ\' αρχήν διέπραξε έρευνες, χρονογραφήματα, επετειακά και ιστορικά αφιερώματα, προπονούμενος για σοβαρός συγγραφέας. Στη συνέχεια το γλύκανε με σχόλια επί παντός του επιστητού, κείμενα για το θέατρο, την τηλεόραση. Μόλις ο κύκλος των δημοσιευμάτων έκλεισε, βάλθηκε να γράφει και να σκίζει κατ\' οίκον και προς ιδίαν τέρψιν.

Εργάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη. Καταγινόμενος με το διήγημα συμμετείχε σε ομαδικές εκδόσεις, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του "Το συγκέσιο", επτά ηθογραφικά διηγήματα. Το 2001 από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα "Με το σφύριγμα του τραίνου", μια καταγραφή της καθημερινότητας στην ελληνική επαρχία στα μέσα της δεκαετίας του \'60. Το 2005 πειραματίστηκε ξανά με τα "Χάρτινα φιλιά" από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα μυθιστόρημα περιπλάνηση στα άδυτα του ψυχισμού μιας γυναίκας σύνθετης και πολυτάλαντης, μιας θεατρίνας του μπουλουκιού που ζει σαν να υπήρξε τουλάχιστον η Σάρα Μπερνάρ.
Συνεργάστηκε με...
1997, Θεοφάνης, Νίκος (Theofanis, Nikos), Γ πανελλήνιος διαγωνισμός διηγήματος Όμβρος 97, Συλλογή βραβευθέντων διηγημάτων, Θεοφάνης, Νίκος, Όμβρος Γ πανελλήνιος διαγωνισμός διηγήματος Όμβρος 97
Θεοφάνης, Νίκος
Συγγραφέας
Γαζής, Θωμάς
Συγγραφέας
κ.ά.
Συγγραφέας
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα