Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Καλογεράκης, Στέλιος
Kalogerakis, Stelios ?
Συγγραφέας (Author)

Ο Στέλιος Καλογεράκης, γεννήθηκε το 1977. Σπούδασε Graphic Design.

Το 1999, ασχολήθηκε, με τη λήψη και δημιουργία, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρισδιάστατων φωτογραφιών, που ο θεατής μπορεί να δει μέσω ειδικών γυαλιών με εγχρωμα φίλτρα.

Έχει ασχοληθεί με την πολιτική γελιογραφία (σκίτσα και comics του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά κρητικά έντυπα), τη ζωγραφική, αλλά και με τη μουσική, ως μέλος της πειραματικής μουσικής ομάδας "Νυχτοβάτες". Το 1996, συμμετείχε στην ομάδα που ασχολήθηκε με την εικονογράφηση του επίσημου εντύπου, που συνόδευσε την Ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές, γραφιστικές και εικαστικές εκθέσεις δίπλα σε καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες. Το 2000, με μία ομάδα δημιουργών ίδρυσαν την πειραματική ομάδα Lunart, που ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τους τρόπους σύζευξης οπτικών και ηχητικών ερεθισμάτων.

Η εικαστική δουλειά του Στέλιου Καλογεράκη έχει να κάνει με μία σημειολογική προσέγγιση καθημερινών χρηστικών αντικειμένων του παρόντος και του παρελθόντος. Σε πολλά από τα έργα του έχει δανειστεί στοιχεία από τη μαζική κουλτούρα (κόμιξ, διαφήμιση, αντικείμενα μαζικής παραγωγής), με σκοπό να σχολιάσει το σύγχρονο τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας σαν σημείο αναφοράς τα σύμβολα που η ίδια η σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί και επιβάλλει. Μία δεύτερη ενότητα της δουλειάς του είναι επηρρεασμένη από την κουλτούρα των κόμικς, που φιλτράρεται μέσα από το οπτικό πεδίο του σύγχρονου, αστικού τρόπου ζωής

Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει στην αθηναϊκή εφημερίδα "Το Βήμα" για μουσικά θέματα, στα περιοδικά αρχιτεκτονικών θεμάτων "Ανακαίνιση", "Office" και "Κατοικία", στο διαδικτυακό περιοδικό των Decadence Times, στην "Ελευθεροτυπία" και σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά της Κρήτης. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του διαδικτυακού περιοδικού "Αmariotes.com" που ασχολείται με την κρητική παράδοση. Τον τελευταίο καιρό, σχεδιάζει για το κρητικό περιοδικό "Στιγμές" μία comix ιστορία σε συνέχειες.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη γραφιστική, την εικονογράφηση, και τη διαφήμιση. Συνεργάζεται με το Γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δημήτρη Ναούμη. Έχει εργαστεί ως freelancer graphic designer για την προώθηση πολλών γνωστών εταιριών σχεδιάζοντας λογότυπα και διαφημιστικό υλικό.

Σε συναργασία με το Μιχάλη Σταράκη, το Γιώργο Σταυρουλάκη και την εικαστική ομάδα Cocun, οργανώνουν το FotoTherapy Festival που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το Φεβρουάριο 2006 στο Ρέθυμνο Κρητης.

Η σχέση του με τη μουσική, πολλές φορές διαφαίνεται και μέσα από τη δουλειά του, αφού έχει μία από τις πιό συχνές του ενασχολήσεις είναι η δημιουργία διαφημιστικού υλικού για συναυλίες, μουσικά events και φεστιβάλ.
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα