Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Νικολακόπουλος, Σταύρος
Nikolakopoulos, Stavros ?
Συγγραφέας (Author) Μεταφραστής (Translator)

Ο Σταύρος Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο "Λύκειο Αθηνά" του Γ. Ζηρίδη μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1954. Αρχικά φοίτησε στο Camberra Grammar School και μετά στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ το 1956 στην Οικονομική Σχολή, την οποία τελείωσε με υποτροφία της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας και στην οποία εργάσθηκε στην Διεύθυνση Ερευνών από το 1960-1965.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 1965 για να εργασθεί αρχικά ως οικονομολόγος στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.) (1966-67), στην συνέχεια στην Πρεσβεία της Αυστραλίας, στο Γραφείο Εμπορικού Συμβούλου, ως Marketing Officer (1967-71). Το 1972 προσλήφθηκε ως Προϊστάμενος-Διευθυντής από το τότε Συμβούλιο Προώθησης Εξαγωγών και αργότερα Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Διετέλεσε Διευθυντής Εκθέσεων, Προβολής, Εμπορικών Επαφών, Ινστιτούτου Εξαγωγικών Σπουδών και εκπροσώπησε την ΟΠΕ και την χώρα του σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Ως Διευθυντής Ασίας & Ωκεανίας άνοιξε την αγορά για τα ελληνικά μάρμαρα στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΟΠΕ, αποσπάσθηκε δύο φορές, αρχικά στο Υπουργείο Εμπορίου, ως Διευθυντής Γραφείου Γενικού Γραμματέα (1976-1980) και αργότερα στο τότε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εμπορίου ως σύμβουλος των αρμόδιων Υπουργών. Το 1996, μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας ως Διευθυντής, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους για να αφοσιωθεί στην προώθηση των σχέσεων με την Κίνα.

Ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ευρωκινεζικών Σχέσεων και του Ευρωκινεζικού Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης οργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλίας με Χώρες Εξωτερικού της Κίνας αλλά και με άλλους φορείς της Κίνας, σειρά πολιτιστικών και εμπορο-οικονομικών Συνεδρίων και εκδηλώσεων, στην Κίνα και στην Ελλάδα.

Από τα σημαντικότερα Συνέδρια ήταν το Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής και Κινεζικής Φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1998, στο Πεκίνο και στο Τσιφού το 2000 και στους Δελφούς το 2002.
Συνεργάστηκε με...
2019,   Συλλογικό έργο (), Ανακαλύπτοντας την στατιστική με τη χρήση της R, , Συλλογικό έργο, Προπομπός Ανακαλύπτοντας την στατιστική με τη χρήση της R
Συλλογικό έργο
Συγγραφέας
Field, Andy
Συγγραφέας
Miles, Jeremy
Συγγραφέας
Field, Zoe
Συγγραφέας
Ντζούφρας, Ιωάννης
Επιμελητής
Κελεσιάδης, Γιώργος
Μεταφραστής
Μαρκάκη, Ιωάννα
Μεταφραστής
Κωνσταντίνα Κουτσούμπα
Μεταφραστής
Παπασταμούλης, Παναγιώτης
Μεταφραστής
Μουτσάνα, Στεφανία
Μεταφραστής
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα